Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2020

Gösterim: 1356

Yaz Okulu Bilgilendirme Dokümanı

1. Tarih/Yer Bilgisi

Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu 5 günlük bir programı kapsamaktadır. Aşağıda belirtildiği gibi iki farklı dönemde gerçekleştirilecek olan programa istediğiniz dönem katılabilirsiniz. Programın kontenjanları sınırlıdır.

  1. Tarihler:
    1. I. Dönem: 24-28 Haziran 2019
    2. II. Dönem: 1-5 Temmuz 2019
  2. Yer: Çocuk Üniversitesi yaz okulu Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde gerçekleştirilecektir. Sadece bir eğitim için Merkez Kampüs’ten üniversitenin kendi araçlarıyla Gönen Meslek Yüksekokulu’na gidiş-geliş yapılacaktır.

2. Program Ayrıntıları

Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu, aşağıda yer alan programları içermektedir. Yaz Okulu öğrencileri, bu programlara eşit gruplar halinde dağıtılarak dönüşümlü olarak katılacaklardır. Tüm programların kontenjanı bir dönem için 20 öğrenci olarak belirlenmiştir. Programlarla ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir:

  1. Sağlığımızı nasıl koruyabiliriz? Bu programın amacı, adolesanlarda sağlığı koruma konusunda farkındalık oluşturmaktır. Bu kapsamda öğrencilere içinde bulundukları gelişim dönemine uygun olarak sağlığı bozan durumlar ve bu durumlara karşı sağlığı korumaya yönelik yapılması gerekenler ile   sağlığımızı koruyamadığımızda ya da hastalandığımızda karşılaşılabilecek durumlar öğretilmeye çalışılacaktır. Bunun için anlatım, soru cevap, video gösterimi gibi yöntemler kullanılacak ve sanal gerçeklik yöntemiyle hemşirelik bölümü simülasyon laboratuvarında maketler üzerinde bazı uygulamalar gösterilecektir.
  2. Adolesanlarda Beslenmenin Önemi: Bu programın amacı adolesan yaş grubunda yeterli ve dengeli beslenme farkındalığı oluşturmaktır. Bu kapsamda öğrencilere besin grupları detaylı bir şekilde öğretilecek olup, teorik bilgiler besin replikaları kullanılarak görsel olarak desteklenecektir. Ayrıca adolesan yaş grubunda yeterli ve dengeli beslenmenin sağlanabilmesi için gerekli olan enerji, karbonhidrat, protein, yağ ve mikro besin öğeleri konusunda öğrenciler bilinçlendirilecektir. Sağlıklı bir beden için olması gereken antropometrik ölçümler ile vücut kompozisyonu hakkında verilen teorik bilgilerin yanında öğrencilerin antropometrik ölçümleri ile vücut kompozisyon ölçümleri alınarak yorumlanacaktır.
  3. Yenilenebilir Enerji: Bu programda günümüzün en önemli problemlerinden olan enerji ve üretimi konusunda öğrencilerin bilinç düzeyini arttırmak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda fosil ve yenilenebilir enerji kaynakları tanıtılıp çevreci ve temiz enerji kaynağı olan yenilenebilir enerji üzerine durulacaktır. Öncelikle yenilenebilir enerji üretim çeşitleri hakkında teorik ve görsel bilgiler sunulacaktır. Daha sonra rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik üretimi konuları pratik olarak öğrenciler tarafından kurulan deneylerle gerçekleştirilecektir.
  4. mBlock ile mBot Kodlamaya İlk Adım: Program, 11-15 yaş arası çocukların kullanımına göre tasarlanmış oldukça basit bir ara yüze sahip grafiksel programlama ortamını içermektedir. Geleneksel programlama dillerinin aksine kullanıcı, istediği fonksiyonları fare ile tıklayıp sürükleyerek animasyonlar, oyunlar ve hikayeler yaratılabilir. Scratch, renkli bir ara yüze sahiptir. Bu sayede çocukları bir şeyler yaratmaya teşvik eder. Programlama dillerinin aksine, hazır fonksiyonlar kategorilere ayrılarak kolay bir biçimde kullanıma sunulmuştur. Bu sayede programlamaya yeni başlayan kişi, algoritma yapısını if, else, while, for gibi görece karmaşık ve noktalama işaretleri gibi özen isteyen yapıları kullanmadan kavramayı öğrenebilecektir. Bu eğitim Gönen Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilecektir.
  5. Denizciliğin Temelleri: Bu programda öğrencilerin denizcilik ve deniz çevresi konusunda bilinç düzeyinin arttırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda denizcilik alanında temel bilgiler verilecek ve simülasyon uygulamalarıyla desteklenecektir. Öncelikle denizler ve denizcilik tanıtılacak. Denizel çevrenin korunması konusunda farkındalık yaratılacaktır. Bu amaçla kuramsal ve görsel bilgiler sunulacaktır. Daha sonra köprü üstü gemi kullanımı simülasyonunda gemi manevra ve seyri konusunda uygulama gerçekleştirilecektir.
  6. Gezi: Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu kapsamında her iki dönemin de son günleri olan cuma günlerinde Bandırma Hava Üssü’ne gezi gerçekleştirilecektir. Bu geziler de gruplar halinde, üniversitenin kendi araçları eşliğinde yapılacaktır.
  7. Planetaryum: Planetaryum, astronomi ve uzay bilimleri başta olmak üzere çeşitli konularda eğitim amaçlı kullanılan, eğitimleri eğlenceli bir şekilde vermeye çalışılan kubbe şeklinde özel bir yapıdır. Üniversite merkez kampüsüne kurulacak planetaryumda öğrenciler iki seans şeklinde gösteri izleme şansı bulacaktır.

3. Program Akışı

Program akışı iki dönemde de aynı şekilde gerçekleştirilecektir. Akış şu şekildedir:                      

09:30-10:00     : Giriş

10:00-12:00     : Eğitim

12:00-13:00     : Öğle Arası

13:00-15:00     : Eğitim

15:00-15:30     : Çıkış

  • Programın ilk günleri olan pazartesi günlerinde kayıt işlemleri için saat 09.00’da üniversitede hazır olunmalıdır.
  • Geziler, dönemin son günleri olan cuma günlerinde eğitim saatlerinde gerçekleştirilecektir.

4. Başvuru ve Kayıt Yöntemi

  1. Başvuru Yöntemi: Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu, toplam kontenjanı sınırlı olduğu için kayıt dönemi başladıktan sonra ilk kesin kayıt yaptıranlar yaz okuluna katılma hakkı kazanacaktır.
    1. Kayıt için ilk aşamada aşağıdaki linkten gerekli bilgileri doldurarak ön kayıt yapılmalı,
    2. Sonrasında aşağıda belirtilen IBAN numarasına kayıt ücreti yatırılmalıdır. Ücret yatırıldıktan sonra kayıt kesinleştirilmiş olacaktır.
    3. Ücret yatırılmayan ve belirlenen şartları sağlamayan ön kayıt, kesin kayıt hakkı değildir.
  2. Ödeme ve Ücret: Yaz okulu ücreti 100 TL’dir. Ücrete öğle kumanyası, gezi servis ücretleri, Gönen Meslek Yüksekokulu’na gidiş ve geliş servis ücretleri dahildir. Bu ücret dışında öğrencilerden hiçbir ek ücret talep edilmeyecektir. Ücretler aşağıda yer alan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü’ne yatırılması gerekmektedir.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü
T.C. Ziraat Bankası Bandırma Şubesi
IBAN NO: TR08 0001 0000 4887 2811 3950 02
(Açıklama kısmına “Öğrenci Adı-Soyadı, TC’si ve Çocuk Üniversitesi” ifadeleri yazılmalıdır.)

5. Mezuniyet Töreni

Her iki dönem programları tamamlandıktan sonra daha sonra ilan edileceği şekilde tüm öğrenciler için mezuniyet göreni gerçekleştirilecektir.

6. İletişim

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için;

Öğr. Gör. Sezin ÇATANA KULELİ – 0266 606 1150