Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2020

Gösterim: 1253

Rektörün Mesajı

Geleceğimizin ümidi, gözbebeğimiz, sevgili çocuklarımız, değerli genç arkadaşlarımız,

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden “Çocuk Üniversitesi” çocuk ve gençlerin hem bilgi, birikim ve yeteneklerini hem de erdem, ahlak gibi insani değerlerini geliştirmeye yönelik çeşitli faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla 2018 yılında kurulmuştur.

Üniversitemizin, “Sen, Umut Ol!” mottosu çerçevesinde bir sosyal sorumluluk projesi olarak ortaya çıkan Çocuk Üniversitemiz, özelde Balıkesir ili, genelde ise Güney Marmara bölgesinde yaşayan 18 yaş altındaki çocuk ve gençlerimizin, yetenek ve ilgilerini tespit ederek kendilerine uygun mesleklere yönlendirmek, çocuk ve gençlerimize bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal gibi alanlarda bilgiler vermek ve bölgesel, ulusal ve uluslararası çapta etkinlikler düzenlemektedir.

BANÜ-Çocuk Üniversitesi, üniversitemizin insanlığa faydalı, vatana ve millete sadakatli, araştıran ve sorgulayan, değişimin öznesi olacak nesiller yetiştirme hedefine katkı sunmayı kendisine misyon olarak belirlemiştir.

Bu amaç doğrultusunda Çocuk Üniversitemiz aşağıdaki faaliyetleri planlamaktadır:

  • Üniversitede eğitim-öğretim yapılan tüm bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında yaz ve kış okulları düzenlemek,

  • Bilimsel düşünceyi ve bilgiyi pekiştirmek, beceri geliştirmek üzere üniversitemizde ve üniversite dışında alan dersleri, gezileri ve eğitimleri düzenlemek,

  • Laboratuvar çalışmaları, konferanslar ve çalıştaylar düzenlemek.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitemizde, sizlerin de buradaki imkanlardan faydalanmanız, laboratuvarları kullanmanız, profesörlerimizle, hocalarımızla tanışmanız yani şimdiden üniversiteli olmanız için 2 sene önce Çocuk Üniversitesi adını verdiğimiz merkezimizi açtık.

Çocuk Üniversitemiz açıldığı günden bu yana bazen sizlere misafir oldu, bazen de sizleri üniversitemizde misafir ettik. Onlarca okulda etkinlikler, seminerler, faaliyetler düzenledi. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının yaz ayında yararlı program ve etkinliklerin yer aldığı Yaz Okulu yaparak iki hafta boyunca sizlerle üniversite kampüsümüzde birlikte oldu.

Artık biliyorsunuz ki sizlerin bizlerden daha fazla içinde olduğunuz dijital bir dünya var. Bu dünya çeşitli sebep ve şekillerle her geçen gün gelişiyor, büyüyor. Bu dünyada bazen dersler-ödevler yapıyor, bazen oyunlar oynuyorsunuz. Bazen film izliyor, bazen arkadaşlarınızla görüşmeler yapıyorsunuz. Çocuk Üniversitemiz de işte bu dünyada sizlerle birlikte olmak için, sizlere özel içerikler hazırladı. Yani dijitalleşen dünyada yeni nesil bir çocuk üniversitesi olmak için çok çalıştı. Rüzgâr enerjisinden denizlerin gizemli dünyasına, sanal müze turlarından robotik kodlamaya, sağlıklı beslenmeden medyayı doğru okumaya kadar birçok farklı alanda içerikler hazırlandı. Tüm bu videoları üniversitemize özel güvenli dijital ortamda izleyebilirsiniz.

Üstelik bu içeriklerimiz sadece Bandırma ve çevresiyle sınırlı değil. Kullandığımız yazılımlar sayesinde tüm dünyadan erişilebilir yeni bir platform. Çocuk Üniversitemiz bu yeni mecrada sizlerle buluşurken her geçen gün sizlere daha geniş bir arşiv sunmayı planlıyor. Sizler de içeriklerimizi izlemeye ve takip etmeye devam ettikçe, bizler sizler için yeni içerikler üretmeye devam edeceğiz.

Sizleri Çocuk Üniversitemizin bir parçası olmaya davet ediyor, ömür boyu başarılar diliyor ve gözlerinizden öpüyorum.

Sağlıcakla kalın,

 

Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR
Rektör