Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2019

Gösterim: 1038

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ) İkinci Grup Eğitimi Başladı

Üniversitemiz bünyesinde yakın zamanda faaliyete geçen, Üniversitemizin sahip olduğu teknik, akademik ve sosyal imkanları, bölgede bulunan okullarla paylaşmayı ve bölgede okumakta olan ortaokul öğrencilerinin gelişimine akademik katkı vermeyi hedefleyen Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BANÜ-ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ) düzenlemekte olduğu Yaz Okulu ile başarılı çalışmalarına devam ediyor.

Yaz Okulu’nda; mBlock ile mBot Kodlamaya İlk Adım, Denizciliğin Temelleri, Sağlığımızı nasıl koruyabiliriz, Yenilenebilir Enerji ve Adolesanlarda Beslenmenin Önemi gibi derslerin uygulamalı olarak gerçekleştirilmesinin yanında öğrenciler, astronomi ve uzay bilimleri başta olmak üzere çeşitli konularda eğitim amaçlı kullanılan Planetaryum’da gösteri izleyecek sosyal, sportif kültürel gezi ve aktivitelerde bulunacaklardır.

Çocuk Üniversitesi Yaz Okulumuzda ikinci grup eğitimler Üniversitemiz Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış programı ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan açılış programında açılış konuşmasını Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Orhan Duman gerçekleştirdi. Yaz Okulu hakkında velilere bilgilendirmede bulunan Dr. Öğr. Üyesi Orhan Duman’ın ardından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel konuşmalarını gerçekleştirdi. Rektör Yardımcımız konuşmalarında, üniversitemiz çalışmaları hakkında kısa bilgilendirmede bulunarak, Çocuk Üniversitesi'nin önemine değindi.

Açılış töreni, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel’in sembolik olarak Yaz Okulu öğrencilerimizden bir gruba beyaz önlük giydirmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


Fotoğraflar