Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2021

Gösterim: 738

BANÜ - Çocuk Üniversitesi 2021 Yaz Okulu Başladı

 

Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından düzenlenen Yaz Okulu, Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlenen açılış programı ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan açılış programında açış konuşmasını Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Engin Demir gerçekleştirdi.

 

Dr. Engin Demir “Çocuk Üniversitesi 2021 Yaz Okulunda Beden Farkındalığı, E-spor, Robotik Kodlama, Mühendislik Atölyesi, Tasarım Atölyesi, Resim Atölyesi ve Sportif Etkinlikler ile çocuklarımızı buluşturmanın sevinci içerisindeyiz.  Çocuk üniversiteleri çocukların bilimsel, kültürel ve sosyal alanda gelişmesini ve yetişmesini sağlamayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda çocuklara bilim, sanat, spor etkinliklerini sevdirerek, el ve zihinsel becerilerini geliştirerek, öğrenmeyi eğlenceli hale getirmeyi, bilimsel düşünme ve sosyal iletişim becerilerini geliştirilmesine yardımcı olarak ve bilime ilgi oluşturarak öğrencilerin ilerideki tercihlerine olumlu katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Bu nedenle onların yaşam becerilerini geliştirmek zorundayız. Bu manada çocuk üniversitelerinin sadece çocuklara değil üniversitelere de yeni ufuklar açacağına inanıyorum” dedi.

 

Yaz Okulu hakkında öğrencilere ve velilere bilgilendirmede bulunan Dr. Öğr. Üyesi Engin Demir’in ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin Yanık konuşmalarını gerçekleştirdi. Rektör Yardımcımız, Üniversitemiz çalışmaları hakkında kısa bilgilendirmede bulunarak başladığı konuşmasında Çocuk Üniversitesi'nin önemine ve çocukların eğitim hayatına verdiği katkılara değinerek, Üniversitemizin çocukların gelişiminde her daim açık bir kapı olduğuna dikkat çekti.

Açılış töreni, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık’ın sembolik olarak Yaz Okulu öğrencilerimizden bir gruba beyaz önlük giydirmesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile gerçekleşen müzik dinletisi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.