Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2019

Gösterim: 1244

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimiz Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti

Üniversitemiz 4. Yılında Bandırma 17 Eylül Stadyumu’nda düzenlenen mezuniyet töreni ile 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezunlarını verdi. Mezuniyet törenine Çocuk Üniversitemiz'in ilk mezunları da katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Balıkesir milletvekilleri Adil Çelik, Ahmet Akın ve Yavuz Subaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga  Tosun, Balıkesir eski milletvekilleri Namık Havutça, Ali Osman Sali ve İsmail Özgün başta olmak üzere il ve ilçe protokolü, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile üniversitemiz Akademik personeli ve öğrencilerimizin aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Mezuniyet Törenimiz, bayrak ve flama eşliğinde mezun öğrencilerimizin gruplar halinde tören geçişi yapmalarının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından sahne alan Halk Oyunları ekibimizin gösterisi büyük beğeni topladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in açış konuşmalarından sonra protokol üyelerinin selamlama konuşmaları gerçekleşti. Bu kapsamda sırasıyla Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga  Tosun, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir milletvekilleri Adil Çelik, Ahmet Akın ve Yavuz Subaşı selamlama konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Protokol konuşmaları sonrasında üniversitemiz Çocuk Eğitimi Uygulama Ve Araştırma Merkezimizin (BANÜ-Çocuk Üniversitesi)  ilk ve üniversitemizin en genç mezunları olan Çocuk Üniversitesi Yaz Okulumuzu başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin mezuniyet töreni gerçekleşti. Sembolik olarak altı öğrencimize Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in Mezuniyet Belgesi takdim etmesi ve Çocuk Üniversitesi’nde görev yapan akademisyen ve eğitmenlerle günün anısına toplu hatıra fotoğraf çekimi sonrasında yüz elli mezun öğrencimizin kep atmalarının ardından Çocuk Üniversitesi Yaz Okulu mezuniyet töreni bölümü sona ermiş oldu.

Yaklaşık iki bin mezun öğrenci ve yaklaşık altı bin öğrenci ailesinin katılımı ile gerçekleşen mezuniyet törenimiz bölgemizde faaliyet gösteren gıda firmalarının öğrencilerimize ve ailelerine ikramlarıyla son buldu.