Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2024

Gösterim: 2558

100. Yıl İlkokulu’nda “Önce Öğren Sonra Beslen” ve "Çizgi Film ve Animasyon Nasıl Yapılır" Konulu Eğitimler Düzenlendi

Üniversitemiz Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ) ve Beslenme ve Diyetetik Topluluğu ve Animasyon Topluluğu'nun katkılarıyla, 100. Yıl İlkokulu'nda sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki eğitim düzenledi. 

Sabah oturumunda Beslenme ve Diyetetik Topluluğu öğrencilerimizden Eda Aybala GEDİK, Cansu ÇELİK ve Şevval DAĞLI dördüncü sınıf öğrencilerinden oluşan gruba beslenmenin önemi, besinlerin içerikleri ve obezite konularında sunum yaptıktan sonra Beslenme ve Diyetetik bölümü ve diyetistenlik hakkında bilgilendirme yaptı. 

Öğleden sonraki oturumda Animasyon Topluluğu'ndan Kadir Tuna DEVECİ, Emre ARICI, Kübra DEMİRCAN, Rana ŞİŞGİNOĞLU, Coşkun KAYA, Hamza DEMİR, Emre KOÇ ve Umut KAYKIOĞLU öğrenci grubuna çizgi filmlerin ve animasyonların dijital ortamda nasıl oluşturulduğunu anlattıktan sonra örnek animasyon gösterisi gerçekleştirdi. Animasyonun temellerinin, kukla ve gölge oyunu gibi geleneksel yöntemlere dayandığını anlatan topluluk öğrencilerimiz, ilkokul öğrencilerine örnek kukla yapımı ve flipbook beceri çalışması yaptırdı. 

Düzenlenen eğitimlere, Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Engin DEMİR iştirak etti. Öte yandan düzenlenen eğitimlere ev sahipliği yapan 100. Yıl Ortaokulu'ndan okul müdür Hasan ŞAHİN, müdür yardımcısı Mustafa KAVAK ve psikolojik danışman Nesrin DEMİR de katıldı.